Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τιμή του χρυσού

Στο πλαίσιο της κρίσης, πολλοί ιδιοκτήτες προσπαθούν να ενημερωθούν για την πώληση των χρυσών λιρών και τιμαλφών τους και πολλοί πέφτουν είτε θύματα υποτιθέμενων επαγγελματιών, ενώ άλλοι νομίζουν ότι δεν πήραν την πραγματική αξία του αντικειμένου.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αφενός την τιμή του χρυσού ανα γραμμάριο. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την τρέχουσα τιμή του στο παρακάτω site.

http://www.goldprice.org/

Γνωρίζοντας το βάρος του αντικειμένου (χρησιμοποιώντας μια ζυγαριά ακριβείας) και την τιμή αναγραμμάριο, μπορείτε να υπολογίσετε την τρέχουσα αξία του αντικειμένου. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι η τιμή που θα σας προσφέρουν κατά την πώληση είναι η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, όχι αυτή της εργασίας (τεχνικής, προέλευσης κλπ) του αντικειμένου.


Εαν το χρυσό κόσμημα που θέλετε να πουλήσετε είναι παλιό και έχει κολλήματα από προηγούμενες επισκευές, τότε το συνολικό βάρος του κολλήματος θα αφαιρεθεί από το συνολικό του βάρος, καθώς η κόλληση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τήξη του αντικειμένου.

Τέλος, φροντίστε ο επαγγελματίας στον οποίο θα απευθυνθείτε να είναι εχέγγυος αφενός και να πάρετε πάντα μια τρίτη γνώμη. Να θυμάστε ότι η τιμή που θα λάβετε δε θα είναι ποτέ η βέλτιστη, αλλά ότι θα πρέπει να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ούτως ή άλλως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου